I forbindelse med at vi skal give tilbud på rengøring, besøger vi en del hjem. Da besøg i forskellige hjem af og til fører til snak om skimmelsvamp i fx badeværelser, er det relevant for os at henvise til en god video om skimmelsvamp.

Det er Bolius.dk, der har lavet videoen Sådan undgår du skimmelsvamp. (Åbner i nyt vindue)

Hvad kan du gøre for at minimere dug?

Du kan reducere dug ved at ændre på de 2 typiske årsager:

  1. Nedsæt luftfugtigheden i rummet ved at lufte ud.
  2. Vælg vinduer, som ikke i så høj grad bliver kolde.

hvordan rengør man hvor der er skimmelsvamp?I badeværelset skal man huske at lukke døren, når man går i bad, og lukke døren, når man går ud af badeværelset, så fugten fra badet ikke kommer ud i resten af hjemmet.

Det er også godt at have mekanisk udluftning under og efter bad.

Oplever du lidt skimmelsvamp i hjemmet vil vi anbefale at få en ekspert at se på situationen. Ønsker du at gøre rent selv, kan du bruge rodalon eller klor til rengøring. God udluftning i forbindelse med brug af rodalon og klor anbefales.

Generelt er udluftning i hjemmet 3 x 5 - 10 minutter vigtigt, da ca 2 liter vand fordamper fra hver beboer gennem huden og vores ånde. Det kan blive til mange liter på et døgn. Hvis der ikke luftes ud i flere dage, er der mange liter vand, som skal finde et sted at være, og det går ud over vinduerne og væggene.

Skimmelsvamp kan forårsage træthed, åndedrætsproblemer, hovedpine og snue samt kløende øjen og allergilignende symptomer. Skimmelsvamp kan lede til skader i husets konstruktion.

Skimmelsvampe kan holdes nede ved regelmæssig privat rengøring.

 

 

Ring til mig!

Kan du arb. nogle timer?